Don't Miss

4 criterii utile pentru alegerea unui nou laptop

By on februarie 13, 2016
laptop toshiba

Esti in cautarea unui nou laptop? Te  gandesti la ceva care sa se potriveasca atat munca, internet cat si pentru timpul liber? Exista o serie de functionalitati de care putem sa tinem cont cand avem de luat o astfel de decizie. Fie ca e vorba de design, fiabilitate, serviciu clienti si pret, ofertele variaza. Verdictul final este deci influentat  de aceste puncte. La ora actuala, pe piata de specialitate din Romania exista o serie de modalitati pentru a achizitiona astfel de laptopuri – majoritatea brandurilor sunt acum disponibile fie prin reprezentantele directe, magazinele online, dealeri autorizati sau parteneri.

Asadar, am putea face o comparatie intre modelele de laptopuri marca Toshiba si Dell, pentru a vedea ce este mai adecvat? Ambele creeaza modele din gama medie de pret, disponibile unor segmente largi de utilizatori. De asemenea, ele se lupta si in categoria de ultrabookuri.

Design:

Dell fabrica de obicei modele simple, dar cu un desing solid (colturi usori rotunjite) – se prefera finisajul pe negru, insa cu tendinta de a retine foarte usor amprentele. Exista desigur si alte culori, insa la alte preturi. Calitatea generala a acestor laptopuri  este buna – tastaturile sunt bine construite, iar trackpadul e usor de folosit.

Pe de alta parte, Toshiba a abordat un design simplu insa a adaugat accente de plastic texturat si crom pentru a se individualiza. Variatiile de culori nu sunt atat de extinse. Modul in care raspunde tastatura e de asemenea un minus. Display-ul este de nivel mediu.

Rezistenta

Prin intermediul unor rapoarte, prin Squaretrade, s-a aratat cum Toshiba e  a doua marca din lume, ca si fiabilitate. In primii trei ani de utilizare, doar 15% din aceste laptopuri Toshiba au probleme (fata de 18,3 la Dell).

Serviciul de asistenta a clientilor

Acesta este un criteriu foarte important, pentru toti cei care cumpara un nou laptop. Ar fi incredibil ca nimic sa nu se defecteze la aceste dispozitive. Insa lucrurile nu merg intotdeauna cum ne asteptam – fie ca ne referim la asistenta telefonica, la cea prin webcare sau la solutiile de service (prin reprezentantele la nivel local sau reselleri), acestea pot sa conteze enorm de mult. Pana la urma, folosirea acestor device-uri ar trebui sa fie constanta – cu cat stam mai mult cu ele nefunctionale, cu atat e mai deranjant pentru noi si pentru cei care depinde de munca pe care o prestam prin intermediul acestora.

Pretul

Acesta poate sa varieze, in functie de retailer – insa Toshiba poate sa prezinte pe piata modele inca sub 400 de euro. Un pret foarte bun pentru un laptop de 15 inch.

In concluzie, chiar daca in unele puncte comparatia a fost stransa, fara niciun semn de intrebare, Toshiba invinge – are o fiabilitate demna de laude, la un pret mai mult decat atractiv. In special in zona de intrare, aceste lucruri se dovedesc adevarate.

About Diana Sandu