Don't Miss

3 afectiunii ale vederii la batranete

By on martie 25, 2018
3 afectiunii ale vederii la batranete

Nu este un secret faptul ca abilitatea de a vedea se schimba odata cu varsta. Oamenii experimenteaza treptat aceasta schimbare a vederii, ceea ce face dificila distingerea intre schimbarile normale, legate de varsta si schimbarile patologice care ar putea afecta calitatea vietii dumneavoastra. Cele trei conditii cele mai frecvente sunt cataracta, glaucomul si sindromul de ochi uscat.

Cataracta
Aceasta afectiune obisnuita, in care lentila ochiului devine tulbure, determina o vedere neclara si o stralucire. Vestea buna este ca este tratabila pentru milioane de oameni care sunt afectati. De fapt, chirurgia cataractei este cea mai obisnuita procedura efectuata in camerele de operatie din S.U.A., cu peste trei milioane de interventii chirurgicale pe an. Chirurgia este o optiune excelenta atunci cand nu va puteti angaja in activitatile preferate ca rezultat al diminuarii vederii sau in cazul in care aveti dificultati in indeplinirea sarcinilor zilnice. Perioada de recuperare pentru chirurgia cataractei este relativ rapida; majoritatea pacientilor se vad clar in cateva zile. Cu aceasta operatie de 10 minute, riscurile pentru complicatii sunt scazute, iar satisfactia pacientilor este la un nivel inalt.

Glaucom
Ati avut o pierdere treptata de vedere? Ati putea avea glaucom, o boala care afecteaza cablul care transmite mesaje de la ochi la creier. Acest lucru poate rezulta din fluxul sanguin scazut, anatomia unica, factorii de risc genetici si / sau presiunea intraoculara care este mai mare decat ochiul poate tolera. Glaucomul este o cauza principala a orbirii ireversibile, iar persoanele de toate varstele sunt expuse riscului. Desi in prezent nu exista nici un tratament pentru glaucom, puteti opri progresia pierderii vederii cu picaturi pentru ochi, chirurgie cu laser sau chiar mari operatii de filtrare atunci cand metodele mai putin invazive nu functioneaza. Persoanele cu antecedente familiale de glaucom ar trebui sa ramana la curent cu examenele de ochi, deoarece in general este o boala nedureroasa.

Sindromul ochilor uscati
Frecvente atat la barbati, cat si la femei, simptomele de ochi uscati includ ruperea, inrosirea, vederea incetosata care se imbunatateste cu clipirea si senzatia de nisip in ochi. Conditia este cauzata de incapacitatea organismului de a produce suficienta lacrima pentru a proteja suprafata ochiului sau incapacitatea ochiului de a se mentine la lacrimile pe care le produce.

 

About Diana Sandu